Κολοκυθοανθοί γεμιστοί vegan

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί vegan

Οι κολοκυθοανθοί είναι ένα λαχανικό που μαγειρεύεται συχνά σε κουζίνες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Τα άνθη της κολοκύθας μπορούν να γεμιστούν, να παναριστούν και να τηγανιστούν, ή να γίνουν σούπα. Οι κολοκυθοανθοί είναι εξαιρετικά ευπαθή και ως εκ τούτου σπάνια διατίθενται στα σούπερ μάρκετ.

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί vegan


  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 23 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 καρότο τριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 3540 ανθούς κολοκυθιάς

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο.
  3. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό 1 λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πλιγούρι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα τους ανθούς που έχουμε προηγουμένως πλύνει και στραγγίσει και τους γεμίζουμε. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  5. Τοποθετούμε ένα πιάτο στην επιφάνεια και προσθέτουμε το ανάλογο νερό (1-2 φλυτζάνια νερό) τον χυμό 1 λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Φούρνου
  • Κουζίνα: Κυπριακή

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα, Κολοκυθάκια, Ρύζι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top