Εύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Μπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε τη συνταγή με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (2 κ.γ.).
PrintΜπισκότα αμυγδάλου
- Συνολικός χρόνος: 30΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γρ. (1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. (¾ φλιτζάνι) αμύγδαλα (αλεσμένα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 115 γρ. (½ φλιτζάνι) βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. (¾ φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
- 2,5 ml (½ κ.γ.) βανίλια
- 1 αυγό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
- Χτυπήστε (όχι πολύ) με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα μείγματα.
- Σε μια επιφάνεια πλάθετε τη ζύμη σε ρολό μήκους περίπου 25 cm και διαμέτρου 5 cm. Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη δένοντας τις δύο άκρες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη.
- Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ξετυλίξτε και τοποθετήστε το ρολό σε μια επιφάνεια κοπής. Κόψτε σε φέτες πάχους 1 cm και απλώστε τα μπισκότα στο ταψί (θα βγουν περίπου 18 μπισκοτάκια).
- Ψήστε για 15 έως 17 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν τα μπισκότα να ροδίζουν. Έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Προετοιμασία: 15΄
- Εκτέλεση: 15΄
- Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά, Με Αλεύρι
Λέξεις-κλειδιά: Αμύγδαλα
Σχόλια 0