Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Kέικ με πορτοκάλι

Kέικ με πορτοκάλι

 Αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι, τόσο εύκολο που θα το κάνετε συνέχεια. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με το σύρμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kέικ με πορτοκάλι


Συστατικά

Κλίμακα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά πορτοκάλια)

Οδηγίες

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30cm, ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε ένα δίσκο.

Λέξεις-κλειδιά: Kέικ, Πορτοκάλι

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top