Αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι, τόσο εύκολο που θα το κάνετε συνέχεια. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με το σύρμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι…
PrintKέικ με πορτοκάλι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών (από βιολογικά πορτοκάλια)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα, τον χυμό και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25-30cm, ή σε μεγάλη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε ένα δίσκο.
Λέξεις-κλειδιά: Kέικ, Πορτοκάλι
Σχόλια 0