Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Λαβράκι στη λαδόκολλα

Λαβράκι στη λαδόκολλα

Λαβράκι στο φούρνο στη λαδόκολλα με διάφορα μυρωδικά και λεμόνι. Μπορείτε αντί για λαβράκι να χρησιμοποιήσετε τσιπούρα, ένα είναι σίγουρο …θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαβράκι στη λαδόκολλα


Συστατικά

Κλίμακα
  • Ένα μεγάλο λαβράκι (γύρω στο 1 με 1½ κιλό)
  • ½ ματσάκι φρέσκο μάραθο
  • Λίγα κλαράκια μαντζουράνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 34 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους)
  • 3 λεμόνια με την φλούδα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χαρτί ψησίματος

Οδηγίες

Πλένετε το ψάρι -καλό είναι να το αγοράσετε καθαρισμένο- και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Απλώνετε στον πάγκο δύο μεγάλα, μακρόστενα χαρτιά ψησίματος, το ένα δίπλα στο άλλο, και άλλα δύο από πάνω τους σταυρωτά, ώστε να σχηματιστεί ένα αυτοσχέδιο ταψάκι. Βάζετε πάνω τα μυρωδικά, τα σκόρδα και τις φέτες λεμονιού. Έπειτα αλατίζετε καλά το ψάρι, μέσα και έξω, και το ακουμπάτε και αυτό από πάνω. Ρίχνετε το λάδι σε όλη την επιφάνεια και κλείνετε προσεκτικά το χαρτί, ώστε να σχηματιστεί ένα πακέτο. Το ακουμπάτε σε ένα ταψάκι, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Λέξεις-κλειδιά: Λαβράκι

ΠΗΓΗ

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top