Το 70% της σοκολάτας “Quellouno” της Vigdis Rosenkilde περιέχει μόνο ζάχαρη και κακάο.
Τα International Chocolate Awards ανέδειξαν τη σοκολάτα “Quellouno 70% κακάο” της Vigdis Rosenkilde ως την καλύτερη μαύρη σοκολάτα στον κόσμο για το 2024 – και είναι κατάλληλη για vegan.
Η τελετή απονομής διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας Σοκολάτας (IICT), το οποίο επιδιώκει να «αναγνωρίζει την καλύτερη σοκολάτα, φτιαγμένη με το καλύτερο κακάο». Κάθε χρόνο, οι νικητές περιφερειακών διαγωνισμών κρίνονται στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου η Quellouno κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία “plain/origin dark bar”.
Οι κριτές έδωσαν στη Quellouno εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, 91,7 στα 100. Η Vigdis Rosenkilde είχε κερδίσει την ίδια κατηγορία και το 2023, με τη σοκολάτα Kiteni, μια άλλη μαύρη σοκολάτα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα προϊόντα της vegan, οπότε είναι σημαντικό να ελέγχετε την ετικέτα πριν από την αγορά.
Μαύρη σοκολάτα, γευστικές νότες και καβούρδισμα
Η νορβηγική επωνυμία πήρε το όνομά της από την ιδρύτριά της, Vigdis Rosenkilde, η οποία περνά τρεις μήνες τον χρόνο στο Περού, όπου παράγεται η σοκολάτα της. Όπως έχει δηλώσει στα International Chocolate Awards, συμμετέχει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής.
Η σοκολάτα Quellouno έχει γευστικές νότες από μούρα του δάσους, καρύδια πεκάν και κρέμα. Σύμφωνα με τη Rosenkilde, αυτά τα αρώματα προέρχονται φυσικά από το κακάο που καλλιεργείται στη ζούγκλα πάνω από την πόλη Quellouno, όπου κάποια κακαόδεντρα έχουν ηλικία άνω των 80 ετών.
Μιλώντας στο Instagram για το καβούρδισμα και τη διαφορετικότητα του κακάο ανάλογα με την εποχή, η Rosenkilde ανέφερε:
“Για τη μαύρη σοκολάτα, καβουρδίζουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να αναδείξουμε τα αρώματα εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων, διατηρώντας παράλληλα τις νότες ψημένων φρούτων και ξηρών καρπών.”
Η πλειοψηφία των σοκολάτων Vigdis Rosenkilde είναι μαύρες, περιέχουν μόνο κακάο και ζάχαρη, και διατίθενται σε 150 καταστήματα σε Νορβηγία, Δανία, Ισπανία και Ιαπωνία, καθώς και online.
ΠΗΓΗ: plantbasednews.org
Σχόλια 0