Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Σήμερα μαγειρέψαμε μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα με κοτόπουλο και κουρκουμά, ιδανική για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Print

Κοτόσουπα με κουρκουμά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο χωρίς πετσα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ ή αν θέλουμε βάζουμε 2 με 3 πατάτες
- 3 καρότα
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. μείγμα για κοτόπουλο
- σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι & πιπέρι
- λίγο λάδι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο τεμαχισμένο, το σέλινο, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι, το μείγμα για το κοτόπουλο, τον κουρκουμά, τις πατάτες και σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Αν δεν βάλουμε πατάτες και θέλουμε να βάλουμε ρύζι το ρίχνουμε τελευταίο 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόσουπα, Κουρκουμάς
Σχόλια 0