Οι κολοκυθοανθοί είναι ένα λαχανικό που μαγειρεύεται συχνά σε κουζίνες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Τα άνθη της κολοκύθας μπορούν να γεμιστούν, να παναριστούν και να τηγανιστούν, ή να γίνουν σούπα. Οι κολοκυθοανθοί είναι εξαιρετικά ευπαθή και ως εκ τούτου σπάνια διατίθενται στα σούπερ μάρκετ.
Print

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί vegan
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2–3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 καρότο τριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό 2 λεμονιών
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 35–40 ανθούς κολοκυθιάς
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο.
- Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό 1 λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πλιγούρι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα-ένα τους ανθούς που έχουμε προηγουμένως πλύνει και στραγγίσει και τους γεμίζουμε. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε ένα πιάτο στην επιφάνεια και προσθέτουμε το ανάλογο νερό (1-2 φλυτζάνια νερό) τον χυμό 1 λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Φούρνου
- Κουζίνα: Κυπριακή
Λέξεις-κλειδιά: Κολοκύθα, Κολοκυθάκια, Ρύζι
Σχόλια 0