Βελούδινη, αρωματική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτή η σούπα μετατρέπει το ταπεινό κουνουπίδι σε ένα γευστικό αριστούργημα. Είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο με τη μοναδική της απαλότητα και βουτυράτη γεύση!
Print

Κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού
- Συνολικός χρόνος: 30΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλο κουνουπίδι (κομμένο σε μικρά μπουκετάκια, χωρίς τα φύλλα και το στέλεχος)
- 3 κ.σ. αλάτι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών (διαλυμένο σε μία κούπα νερό)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 γρ. γάλα
- 85 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε τα μπουκέτα κουνουπιδιού, τα σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε σε μέτρια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη μερικά μπουκετάκια. Μεταφέρουμε τα υπόλοιπα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν λιώσει το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για να γίνει μια πάστα (ρου), περίπου 1-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υλικά από το μπλέντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Παίρνουμε τα μπουκετάκια που αφήσαμε στην άκρη, τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να κάνουμε την ίδια σούπα και να χρησιμοποιήσουμε αντί για κουνουπίδι, μπρόκολο!
- Εκτέλεση: 30΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 1 μερίδα
- Θερμίδες: 252 kcal
- Σάκχαρα: 4,1 γρ.
- Λιπαρά: 22 γρ.
- Υδατάνθρακες: 10 γρ.
- Πρωτεΐνη: 5,3 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Κουνουπίδι, Μπρόκολο
Σχόλια 0