Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Γεμιστές πέστροφες στο αλουμινόχαρτο

Γεμιστές πέστροφες στο αλουμινόχαρτο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε κάθε περίσταση, αυτή η συνταγή με πέστροφες ψημένες στο φούρνο με την μοναδική γέμιση, στην πραγματικότητα, είναι πολύ νόστιμες και ιδανικές για δείπνο με φίλους ή για ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστές πέστροφες στο αλουμινόχαρτο


  • Συνολικός χρόνος: 70΄
  • Μερίδες: 4

Συστατικά

  • ντομάτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • σκελίδες σκόρδο
  • χούφτες φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και εστραγκόν)
  • 4 καθαρισμένες πέστροφες (περίπου 400 γρ. η κάθε μία)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C convection.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, και κόψτε τις σε κύβους. Ξεπλύνετε, και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεπλύνετε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα.
3. Ξεπλύνετε καλά τις πέστροφες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τις ελαφρά. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
4. Κόψτε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αλείψτε με λάδι τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου. Τοποθετήστε τα ψάρια σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου και γεμίστε την κοιλότητα με μυρωδικά, κρεμμύδια, σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από τα ψάρια.
5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) πάνω από τις πέστροφες.
6. Διπλώστε αλουμινόχαρτο πάνω από το ψάρι και κλείστε καλά τις άκρες. Τοποθετήστε τα πακέτα απευθείας στο φούρνο (ή στη σχάρα) και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 285

Λέξεις-κλειδιά: Πέστροφα

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top