Απολαύστε μια ζεστή σοκολάτα καρυκευμένη με κανέλα, γλυκάνισο και πιπέρι καγιέν, για εσάς που αναζητάτε μοναδικές και ιδιαίτερες γεύσεις!
Print

Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα ή γάλα αμυγδάλου
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 αστεράκι γλυκάνισος
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (αλεσμένο)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 85 γρ. μαύρη σοκολάτα (λιωμένη)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, το ξυλάκι κανέλας, τον γλυκάνισο, μια πρέζα αλάτι και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, λιώνετε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων). Αφαιρούμε τον γλυκάνισο και το ξυλάκι κανέλας από το μείγμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε σε κούπες και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί και τρίμματα σοκολάτας.
- Κατηγορία: Ποτά – Ροφήματα
Σχόλια 0