Pizza με λουκάνικο Chicago-Style

Pizza με λουκάνικο Chicago-Style

Φτιάξτε την καλύτερη πίτσα τύπου Σικάγο σε βαθύ ταψί στο σπίτι! Με παχιά ζύμη, με ύψος και στρώσεις τυριού, λουκάνικο και μια γλυκιά και πικάντικη κόκκινη σάλτσα σίγουρα θα σας κάνουν να τη λαχταρήσετε σε δευτερόλεπτα!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza με λουκάνικο Chicago-Style


  • Συνολικός χρόνος: 70΄
  • Μερίδες: 4-6 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ

Για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/4 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλεύρι (για την επεξεργασία της ζύμης)
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο,  σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σπρέι φυτικού λαδιού (για το ταψί)

Για τη γέμιση

  • Μισό κιλό ιταλικό λουκάνικο, αφαιρέστε το περίβλημα
  • 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (για την επικάλυψη)

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1 με 2 πρέζες μπούκοβο γλυκό
  • 1 κονσέρβα (750γρ.) θρυμματισμένες ντομάτες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ανακατεύουμε τη ζύμη: Στη κουζινομηχανή με το εξάρτημα κουπιών σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατέψτε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Εάν η ζύμη φαίνεται στεγνή, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και ελαφρώς κολλώδης, όχι σκληρή ή στεγνή.
  2. Ζυμώνουμε τη ζύμη: Τοποθετήστε το γάντζο στη κουζινομηχανή και ζυμώστε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα για 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα καθαρό μπολ. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την στο μπολ, γυρνώντας την να αλειφτεί παντού με λάδι. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  3. Επεξεργαστείτε τη ζύμη: Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη να γίνει ένα ορθογώνιο 20×30 εκ. περίπου. Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στην επιφάνεια της ζύμης. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίξτε τη ζύμη σε κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετήστε τον κύλινδρο με τη ραφή προς τα πάνω, διπλώστε τη ζύμη τρείς φορές. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και ξαναβάλτε την στο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  4. Ετοιμάστε το λουκάνικο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, σπάζοντας το με ένα πιρούνι ή σπάτουλα για να θρυμματιστεί (σαν κιμάς). Μεταφέρετε το σε μα πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  5. Φτιάξτε τη σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε για το λουκάνικο, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατεύετε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο: Ρυθμίστε το φούρνο στους 220c. Ψεκάστε ένα στρόγγυλο ταψί 23×5 εκ. με φυτικό λάδι.
  7. Φτιάξτε την πίτσα: Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη σε διάμετρο 30εκ. Τοποθετήστε τη στο ταψί, πιέζοντάς το στις γωνίες και πάνω στα τοιχώματα του ταψιού. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μόλις χαλαρώσει η ζύμη, πιέστε την ξανά στα πλαϊνά του ταψιού για να μην συρρικνωθεί όταν ψηθεί. Στρώνουμε από κάτω τις φέτες τυριού, ρίχνουμε από πάνω το θρυμματισμένο λουκάνικο και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε την πίτσα: Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να αφρίσει η γέμιση. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά για να καθίσει η σάλτσα. Για να το αφαιρέσετε ένα κομμάτι (αφού την έχετε κόψει σε μερίδες), περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την περιφέρεια του ταψιού, περάστε προσεκτικά μια σπάτουλα κάτω από τη ζύμη και ανασηκώστε την από το ταψί.
    Καλή σας όρεξη!
  • Προετοιμασία: 45΄
  • Εκτέλεση: 25΄
  • Κατηγορία: Με Αλεύρι, Φούρνου
  • Κουζίνα: Αμερικάνικη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Θερμίδες: 670
  • Λιπαρά: 38 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 52 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 31 γρ.

Λέξεις-κλειδιά: Pizza, Λουκάνικο, Μοτσαρέλα, Παρμεζάνα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top