Μια σκωτσέζικη βιολογική γαλακτοκομική φάρμα λάνσαρε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το πιο φυσικό σοκολατούχο γάλα στην αγορά, με την ονομασία «brown cow milk» (γάλα καφέ αγελάδας).
Ο Bryce Cunningham, ιδιοκτήτης της βιολογικής φάρμας Mossgiel στο Ayrshire, ανέπτυξε μια μοναδική τεχνική παρασκευής που αξιοποιεί υποπροϊόντα για τη δημιουργία του γάλακτος.
Το προϊόν παρασκευάζεται από φλούδες κακάο, που προέρχονται από την βιοτεχνία σοκολατοποιίας του Bare Bones, και εγχέονται στο βιολογικό γάλα μαζί με ακατέργαστη βιολογική ζάχαρη.
Ο κ. Cunningham τόνισε ότι ήταν σημαντικό για τη φάρμα του να δημιουργήσει ένα ρόφημα που να είναι όχι μόνο φυσικό, αλλά και βιώσιμο.
«Υπάρχει ένα πρόβλημα στη γαλακτοκομική βιομηχανία που προσπαθούμε να λύσουμε, αλλά και ένα πρόβλημα με το σοκολατούχο γάλα – είναι γεμάτο περιττά πρόσθετα», εξήγησε.
«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι ποιοτικό, χρησιμοποιώντας πραγματική σοκολάτα και όχι ανούσια συστατικά και πρόσθετα Ε».
«Παίρνουμε κάτι που διαφορετικά θα ήταν για πέταμα και το μετατρέπουμε σε ένα φρέσκο ρόφημα χωρίς κανένα πρόσθετο Ε, με φυσική κρέμα από πάνω και ολοκληρώνοντας έναν κύκλο μηδενικών αποβλήτων.»
Μετά την εκχύλιση, οι φλούδες κακάο επαναχρησιμοποιούνται ως λίπασμα, σε συνδυασμό με την κοπριά των αγελάδων, για τη δημιουργία ενός πλούσιου βιολογικού λιπάσματος.
Αυτό το λίπασμα χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να “θρέψει” τα χωράφια της φάρμας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μηδενικών αποβλήτων.
Ο κ. Cunningham πρόσθεσε: «Μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για ανθρώπους που πίστευαν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από καφέ αγελάδες, αντί για κακάο και ζάχαρη. Αυτό μου έμεινε, οπότε γιατί να μην το κάνουμε πραγματικότητα;
Οι αγελάδες Ayrshire είναι φυσικές καφέ, οπότε υπάρχει τώρα μια δόση αλήθειας: αυτό το σοκολατούχο γάλα όντως προέρχεται από καφέ αγελάδες, και δεν επιβαρύνει τον πλανήτη.»
Η Mossgiel Organic Farm φέρνει επίσης μια καινοτομία στον γαλακτοκομικό τομέα, λανσάροντας μια καμπάνια crowdfunding (συλλογική χρηματοδότηση) για τη συγκέντρωση 300.000 λιρών για μια νέα της γαλακτοκομική μονάδα, έχοντας ήδη φτάσει τις 100.000 λίρες.
Με την άδεια δόμησης ήδη εξασφαλισμένη, ο κ. Cunningham δήλωσε ότι η επένδυση θα επιτρέψει στη φάρμα να διπλασιάσει τη δυναμικότητα παραγωγής της.
Το Mossgiel Brown Cow Milk κοστολογείται στις 2,75 λίρες και είναι ήδη διαθέσιμο από τις 12 Νοεμβρίου 2024.
ΠΗΓΗ: farminguk.com
Σχόλια 0