Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Τι είναι τα QR code μενού και πώς λειτουργούν;

Τι είναι τα QR code μενού και πώς λειτουργούν;

Σε πόσα εστιατόρια έχετε πάει στα οποία χρειάστηκε να περιμένετε έναν σερβιτόρο για να δώσετε την παραγγελία σας;


Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν βιάζεστε ή δεν θέλετε να περιμένετε. Ευτυχώς, τα μενού QR φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα εστιατόρια. Αν και η πανδημία φαινόταν να έχει επιταχύνει την υιοθέτηση αυτών των συστημάτων μενού, τα μενού QR υπάρχουν από το 2013!

Τι γίνεται λοιπόν λάθος με τη χρήση κανονικών μενού; Γιατί να ενσωματώσετε ένα μενού QR στην επιχείρηση σας εάν δεν είναι βιώσιμο και αποτελεί τάση εκμοντερνισμού;

Είναι αλήθεια ότι τα μενού QR δεν είναι απλώς μια παροδική τάση, αλλά ένας νέος τρόπος για τα εστιατόρια να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να αγκαλιάσουν την τεχνολογία. Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα, ο αριθμός των χρηστών του QR code μενού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά έως το 2025, ξεπερνώντας τους 90 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ .

Ας δούμε λοιπόν γιατί ένα μενού QR γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι στο μέλλον της εστίασης!

Τι είναι το QR code;

Ο κώδικας QR είναι ένας τύπος γραμμικού κώδικα που μπορεί να σαρωθεί με ένα smartphone, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ή ιστότοπους χωρίς να πληκτρολογούν URL.

Πώς λειτουργούν τα QR code μενού;

Τα μενού QR είναι απίστευτα εύχρηστα. Οι πελάτες πρέπει να σαρώσουν τον κωδικό με την κάμερα του τηλεφώνου τους, η οποία τους κατευθύνει σε ένα ψηφιακό μενού του εστιατορίου. Αυτά τα μενού μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες, περιγραφές και τιμές για κάθε προϊόν, ώστε οι πελάτες να μπορούν να βρίσκουν γρήγορα αυτό που αναζητούν.

Αφού επιλέξουν τι θα ήθελαν να παραγγείλουν, οι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του εστιατορίου (εάν υπάρχει) ή τον ιστότοπο για να υποβάλουν την παραγγελία και ακόμη και να την πληρώσουν με ασφάλεια εκ των προτέρων. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν τα QR μενού τους, κάτι που αποτελεί εξαιρετικό κίνητρο για τους πελάτες που έχουν εξοικειωθεί στη χρήση του.

Οφέλη από τη χρήση των QR code μενού

1. Λιγότερο ή καθόλου χαρτί

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος, τα μενού QR μπορούν να βοηθήσουν τα εστιατόρια να ξοδεύουν λιγότερο χαρτί. Το πελατολόγιο σας το εκτιμά και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ότι το εστιατόριό σας είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε νέο μενού κάθε εβδομάδα όταν προσθέτετε νέα προϊόντα, αυτό σας εξοικονομεί και χρόνο και χρήμα.

2. Πιο εύκολη και άμεση ενημέρωση

Όταν η προσφορά ενός προϊόντος εξαντλείται ή θέλετε να προσθέσετε κάτι νέο, είναι πιο εύκολο να το κάνετε με ένα μενού QR παρά να εκτυπώσετε ξανά ολόκληρο το μενού. Για παράδειγμα, εάν ξεμείνετε από ένα προϊόν, κάντε κλικ στο κουμπί για να το επισημάνετε ως μη διαθέσιμο.
Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε εικόνες και περιγραφές για νέα προϊόντα για να διευκολύνετε τους πελάτες να αποφασίσουν.

3. Περισσότεροι ικανοποιημένοι πελάτες

Η ύπαρξη ενός μενού QR βοηθά στον εξορθολογισμό της διαδικασίας σερβιρίσματος κατά την λήψη των παραγγελιών. Οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν το QR μενού και να δώσουν οι ίδιοι την παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν τον σερβιτόρο. Οι παραγγελίες φτάνουν αμέσως στην κουζίνα, εκτελούνται κατά προτεραιότητα και χωρίς λάθη (δεν εξαρτόμαστε πλέον από τον γραφικό χαρακτήρα κάθε σερβιτόρου).
Μπορούν επίσης οι πελάτες να βρουν γρηγορότερα και ευκολότερα αυτό που αναζητούν, έτσι οι χρόνοι αναμονής θα μειωθούν αυξάνοντας συνεπώς την ικανοποίηση των πελατών.

4. Αυξημένη αποτελεσματικότητα του προσωπικού

Με έναν QRcode μενού οι σερβιτόροι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο εξηγώντας το μενού ή γράφοντας παραγγελίες.
Οι καινούριοι υπάλληλοι χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μάθουν το μενού και να προσαρμοστούν στη νέα τους εργασία. Τα QRcodes menus κάνουν την παραγγελία και την εκπαίδευση του προσωπικού πολύ πιο εύκολη, επιτρέποντάς τους να εξοικειωθούν γρηγορότερα με το μενού.

5. Λιγότερη ανθρώπινη επαφή

Αν και η πανδημία έχει τελειώσει, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων εξακολουθούν να λαμβάνουν προφυλάξεις για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ανθρώπινη επαφή.
Με το ανέπαφο QRcode menu, οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως αγγίξουν έναν παραδοσιακό κατάλογο ή εάν οι σερβιτόροι τους πλησιάζουν πολύ.
Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων και βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειας των πελατών και των εργαζομένων.

6. Ψηφιακή τήρηση αρχείων

Τα εστιατόρια μπορούν να παρακολουθούν ποια είδη παραγγέλθηκαν, πότε παραγγέλθηκαν και ποιος τα παρήγγειλε. Αυτό είναι εξαιρετικό για όταν πρέπει να ελέγξετε τις προηγούμενες παραγγελίες ενός πελάτη.
Θα μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε νέα πιάτα και προσφορές για να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας.

7. Ενθαρρύνει τους πελάτες να ξαναέρθουν

Προσφέροντας εκπτώσεις ή επιβραβεύσεις αφοσίωσης, οι πελάτες σας είναι πιθανό να ξαναεπισκεφτούν το κατάστημα σας και να χρησιμοποιήσουν ξανά το QR μενού σας.
Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση 10% στους πελάτες που παραγγέλνουν με το QR μενού σας ή κάποια έκπτωση σε τακτικούς πελάτες.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top