Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με πράσο και κοκκινο κρασί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα, το μπούκοβο, το κύμινο…
Print

Χοιρινή τηγανιά με πράσο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 750 γρ. χοιρινό κρέας (προτιμήστε σπάλα) κομμένο σε κομμάτια 5 εκ.
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. μπούκοβο
- 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- ½ κουτ. αλεσμένο κύμινο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα πράσα, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατέψτε όλα μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Προσθέτουμε το μπούκοβο και το κύμινο, ανακατεύουμε.
-
Ρίχνουμε τόσο κρασί ώστε να σκεπάζει μόλις το κρέας. Σκεπάζουμε το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το χοιρινό κρέας να είναι πολύ τρυφερό, περίπου 1 ½ ώρα. Ελέγχουμε την περιεκτικότητα σε υγρά καθώς το κρέας σιγοβράζει, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Λέξεις-κλειδιά: Χοιρινό, Πράσο
Σχόλια 0