Αυτές οι φτερούγες (που θα ήταν τέλειες για ένα Κυριακάτικο γεύμα) αποκτούν ένα σαφώς ασιατικό άρωμα χάρη στο μοναδικό τους γλάσο που περιέχει μέλι, σόγια σος, σησαμέλαιο και λάιμ. Ψήστε τις φτερούγες ολόκληρες στο φούρνο και ολοκληρώστε με αυτή την μοναδική σάλτσα ασιατικού στυλ για μέγιστη γεύση!
Print

Ψητές γλασαρισμένες φτερούγες με μέλι και σόγια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 20 φτερούγες κοτόπουλο
- 6 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- Χυμός από 2 λάιμ
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμελαίου
- Αλάτι
- Πιπερι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
- Αλατοπιπερώνετε τις φτερούγες , τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ραντίσετε με το λάδι. Ψήστε περίπου για 20 λεπτα.
- Ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Βγάλτε τις φτερουγες από τον φούρνο και ρίξτε το γλάσο ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήστε για ακόμα 15 λεπτα.
Λέξεις-κλειδιά: Φτερούγες
Σχόλια 0