Ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Λίγα φρέσκα υλικά και οπωσδήποτε αρκετή όρεξη, είναι ο συνδυασμός για να απολαύσουμε σε λίγο χρόνο, ζεστό το αγαπημένο μας πιάτο!
PrintΧοιρινό με λάχανο στη κατσαρόλα
- Μερίδες: 4-6 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 700 gr χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεγάλους κύβους
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 700 gr λάχανο κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φετούλες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας μας. Το γυρίζουμε να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη πάπρικα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Όταν αρχίσει να «τσιτσιρίζει» προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπαστεί το κρέας. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Όταν είμαστε έτοιμοι, προσθέτουμε το λάχανο (μην μας τρομάζει η ποσότητα, θα μικρύνει), τον μαϊντανο και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά.
Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το λάχανο, αν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτουμε, προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
Λέξεις-κλειδιά: Κρέας, Λάχανο, Χοιρινό
Σχόλια 0