Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα

Πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα

Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε πολλαπλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης. Παρά το γεγονός ότι είναι γεμάτο με πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτσα με κολοκυθάκια και φέτα


  • Συνολικός χρόνος: 2 ΩΡΕΣ & 10΄
  • Διατροφή: Vegetarian

Συστατικά

Κλίμακα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • κύβος φρέσκια μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι (τύπου 00) χωρίς γλουτένη
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • κ.γ. αλάτι
  • πρέζα ζάχαρη
  • κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
  • λίγο αλεύρι  (για την επιφάνεια εργασίας)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • ντομάτες
  • κρεμμύδι
  • κ.σ. μαργαρίνη 
  • κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 250 γρ. φέτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • βασιλικός χοντροκομμένος (για το γαρνίρισμα)

Οδηγίες

1. Για τη ζύμη, βάλτε τη μαγιά και 1 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ενώστε όλα τα υλικά, ξεκινήστε το ζύμωμα ώστε να γίνει μια λεία ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε δυνατά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.

2. Για την επικάλυψη, ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°c.

3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Ανοίξτε το κάθε κομμάτι στο μέγεθος του ταψιού (περίπου 26cm). Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε λαδώσει. Ραντίζουμε τη ζύμη με λίγη από τη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη, απλώνουμε και το κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε όμορφα τακτοποιημένα τα κολοκυθάκια και τις φέτες ντομάτας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή στην ποσότητα) και την θρυμματισμένη φέτα. Περιχύστε και την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήστε την πίτσα για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.

  • Προετοιμασία: 45΄
  • Εκτέλεση: 1 ΩΡΑ & 25΄

Λέξεις-κλειδιά: Πίτσα, Κολοκυθάκια, Φέτα

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top