Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και μανιτάρια

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και μανιτάρια

Αυτό είναι το απόλυτο μοσχαρίσιο στιφάδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μοσχαρίσιου κρέατος θέλετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο, σωτάρουμε για 2 λεπτά…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί και μανιτάρια


Συστατικά

Κλίμακα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • κιλό μοσχαράκι ελιά κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • ½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί (π.χ. Cabernet Sauvignon)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένες
  • 1 συσκευασία ολόκληρα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι καρότα χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξύδι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλινο στο τηγάνι, σωτάρετε για 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μοσχαρίσιο κρέας με το 1 κ.γ. αλάτι και το ½ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας περιστασιακά. Επιστρέψτε το μείγμα κρεμμυδιού στο τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1 κ.γ. αλάτι, το υπόλοιπο ½ κ.γ. πιπέρι, τα καρότα, το μαϊντανό και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν το μοσχαρίσιο κρέας και τα καρότα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε με λίγο νερό. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το ξύδι. Έτοιμο, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.

Λέξεις-κλειδιά: Μοσχάρι, Μανιτάρια

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top