Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Όλα για τις επιφάνειες κοπής

Όλα για τις επιφάνειες κοπής

Αυτό το βασικό εργαλείο τραβάει την λιγότερη προσοχή από πολλά άλλα εργαλεία της κουζίνας. Αλλά για έναν σεφ, δεν είναι μυστικό ότι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία. Και όπως είπε ο Per Renhed, πρώην σεφ στο The Restaurant του Λονδίνου “The knife and the cutting board are like yin and yang”.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ;

Η σταθερότητα (να μην ολισθαίνει) κατά την κοπή, είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσετε σε μια επιφάνεια κοπής. Μια υγρή πετσέτα κουζίνας ή ένα πανί πιάτων είναι η τέλεια βάση για να κρατήσετε το ξύλο κοπής στη θέση του, κάνοντας την εργασία σας πολύ πιο εύκολη και ασφαλή.

ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΟ

Ένας σεφ δεν χρησιμοποιεί μία βρώμικη επιφάνεια κοπής, πλένεται συχνά και στεγνώνετε την επιφάνεια της σανίδας με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για μια επιφάνεια κοπής πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και της σωστής σκληρότητας. Το ξύλο έχει μια μοναδική ικανότητα να «θεραπεύει» φυσικά από τα χαράγματα που προκαλούνται από ένα μαχαίρι. Να μην είναι όμως πολύ μαλακό το υλικό της επιφάνειας κοπής γιατί τα βακτήρια ευδοκιμούν σε ρωγμές και γρατσουνιές, και ίσως ένα κοφτερό μαχαίρι να μπορέσει να το σπάσει.

ΞΥΛΙΝΗ Ή ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΟΠΗΣ

Μελέτες δείχνουν ότι τα βακτήρια αντιπαθούν το ξύλο. Αλλά σε μια επαγγελματική κουζίνα χρησιμοποιούν συνήθως πλαστικές επιφάνειες (συνήθως πολυαιθυλένιο) διαφορετικών χρωμάτων για να διαχωρίσουν τα ωμά τρόφιμα, τα μαγειρεμένα τρόφιμα, τα ψάρια, τα χόρτα και ούτω καθεξής. Και το ξύλο και το πλαστικό είναι τα κατάλληλα υλικά για το μαχαίρι. Είναι εξίσου υγιεινά (το πώς φροντίζετε τη επιφάνεια είναι πιο σημαντικό από το υλικό). Το πλαστικό είναι πιο ανθεκτικό στο πλυντήριο πιάτων. Ένας βασικός κανόνας για τις ξύλινες επιφάνειες κοπής είναι ότι το ξύλο πρέπει να προέρχεται από δέντρα που παράγουν φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Χρησιμοποιήστε τη ξύλινη επιφάνεια κοπής για ψωμί, χόρτα και μαγειρεμένο κρέας. Χρησιμοποιήστε πλαστικές επιφάνειες για ψάρια και ωμό κοτόπουλο και πλύντε τις στο πλυντήριο στους 60°C.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΟΠΗΣ

Τα μαγειρικά λάδια δεν έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στο ξύλο και έχουν την τάση να το σαπίζουν. Χρησιμοποιήστε παραφινέλαιο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της ξύλινης επιφάνεια κοπής σας.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

Σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, μια σανίδα κοπής δεν φεύγει ποτέ από την κουζίνα, αλλά στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σανίδα σας ως μια ελκυστική και ρουστίκ πιατέλα.

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

Όταν η επιφάνεια της ξύλου κοπής σας έχει φθαρεί αρκετά, κάντε την ξανά σαν καινούργια, τρίψτε την με γυαλόχαρτο.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΞΥΛΙΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΟΠΗΣ

  • Αποφύγετε να αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τρόφιμα και υγρά να μουλιάζουν στο ξύλο.
  • Μην την πλένετε στο πλυντήριο πιάτων.
  • Μην την μουλιάζετε για ώρες. Πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Αφήστε τη να στεγνώσει μακριά από νερά.
  • Επαλείψτε τη με παραφινέλαιο – το οποίο είναι ακίνδυνο και άγευστο – σε τακτική βάση. Το κερί μελισσών σφραγίζει τους πόρους στο ξύλο και απωθεί το νερό. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε και τα δύο.

ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ

  • Οι επιφάνειες κοπής RUBBER (καουτσούκ) είναι ευγενικές στο μαχαίρι, σταθερές και καθαρίζονται εύκολα. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, και μπορεί να παραμορφωθούν από το πλύσιμο στο πλυντήριο.
  • Το ΜΠΑΜΠΟΥ έχει πολλές θετικές ιδιότητες, αλλά η ένωση των μικρών κομματιών σε μια επιφάνεια απαιτεί μεγάλες ποσότητες κόλλας. Είναι σκληρό στο μαχαίρι και μπορεί να είναι ανθυγιεινό, κυρίως για τον κατασκευαστή.
  • Αποφύγετε να κόβετε σε επιφάνειες από ΓΥΑΛΙ, ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ, ΣΚΛΗΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ και LAMINATE που θα χαλάσουν το μαχαίρι σας. Επίσης, αποφύγετε τα μαλακά πλαστικά χαμηλής ποιότητας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Ρίξτε μερικές σταγόνες νερό σε βαθιές χαρακιές για να κλείσει το ξύλο.
  • Μπορείτε να απολυμάνετε ένα ξύλο κοπής με ξύδι ή τρίψτε το με αλάτι και μια βούρτσα κουζίνας και μετά αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
  • Έλλειψη χώρου στην κουζίνα σας; Δείτε αν μπορείτε να τοποθετήσετε το ξύλο κοπής σταθερά πάνω από το νεροχύτη.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top