Το τέλειο ορεκτικό, νόστιμη, μεσογειακή σαλάτα με φασόλια και φέτα. Τα φασόλια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, είναι μια άριστη εναλλακτική λύση με χαμηλά λιπαρά και μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωική πρωτεΐνη.
PrintΣαλάτα με φασόλια και φέτα
- Μερίδες: 4
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. φασόλια λευκά (αποξηραμένα)
- 750 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 αγγουράκι
- 4 ντομάτες
- 170 γρ. φέτα
- 100 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λευκό ξύδι
- ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Μουλιάζουμε τα φασόλια όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε τον ζωμό λαχανικών να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν στραγγίζουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το αγγούρι και τις ντομάτες. Θρυμματίζουμε τη φέτα. Κόβουμε τις ελιές στη μέση. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τέλος, περιχύνουμε με το λευκό ξύδι και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Μερίδα
- Θερμίδες: 231 kcal
- Σάκχαρα: 0 g
- Λιπαρά: 12.05 g
- Υδατάνθρακες: 21.44 g
- Πρωτεΐνη: 11.71 g
Λέξεις-κλειδιά: Σαλάτα
Σχόλια 0