Μήλα στον φούρνο γεμιστά με χαλβά

Μήλα στον φούρνο γεμιστά με χαλβά

Αρχικά ετοιμάζουμε τα μήλα. Τα πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα καπάκια τα οποία τα κρατάμε στην άκρη. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το μήλο προσέχοντας να μην τα σκίσουμε εξωτερικά και αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μήλα στον φούρνο γεμιστά με χαλβά


  • Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 6 κόκκινα μήλα ή άλλα μήλα της αρεσκείας σας

Για την γέμιση:

  • 450 γραμμάρια χαλβάς βανίλια χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουτάλακι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 90 γραμμάρια καρύδια σπασμένα
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 250 γραμμάρια νερό
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 80 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 100 γραμμάρια μέλι της αρεσκείας σας
  • Φλούδα από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αρχικά ετοιμάζουμε τα μήλα. Τα πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα καπάκια τα οποία τα κρατάμε στην άκρη. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το μήλο προσέχοντας να μην τα σκίσουμε εξωτερικά και αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια. Ψιλοκόβουμε τον χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα μήλα με την γέμιση του χαλβά και κλείνουμε με τα καπάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 140 γραμμάρια νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC στον αέρα για 55 λεπτά με μια ώρα. Όσο ψήνονται τα μήλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 8 -10 λεπτά – ο χρόνος μετράει από την έναρξη του βρασμού. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το λεμόνι. Σερβίρουμε τα μήλα ζεστά από τον φούρνο με το σιρόπι.

  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά
  • Κουζίνα: Ελληνική

Λέξεις-κλειδιά: Ζάχαρη, Κανέλα, Λεμόνι, Μήλο

Πηγή: www.argoudelis.com

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top