Ένα εύκολο φθινοπωρινό συνοδευτικό που είναι εξαιρετικά νόστιμο και πλούσιο σε γεύση και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Θα συμπληρώσουν άριστα το μενού σας και θα δώσουν μια νότα πρωτοτυπίας!
PrintΤηγανητές πατάτες με μανιτάρια
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ πατάτες
- 400 γρ μανιτάρια
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε φέτες 2-3 χιλιοστών (ροδέλες).
- Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες, ροδίζοντας τες από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο ή μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι αφαιρούμε το περιττό λάδι και τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτουμε τις πατάτες και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά. Σερβίρετε.
Λέξεις-κλειδιά: Πατάτες, Μανιτάρια
Σχόλια 0