Ντοματίνια, σκόρδο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρέσκα μυρωδικά, συνδυάζονται τέλεια με ψητές μελιτζάνες για να μας προσφέρουν μια μοναδική σαλάτα. Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και είναι σούπερ νόστιμη!
PrintΑνατολίτικη μελιτζανοσαλάτα
- Συνολικός χρόνος: 50΄
- Μερίδες: 6
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 6 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. σουμάκ
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190c.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες σε τυχαία σημεία.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
- Ελέγξτε αν είναι αρκετά μαλακές μετά από 40 λεπτά. Αυτή η διάρκεια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος της μελιτζάνας.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και το περιχύνουμε στις μελιτζάνες.
- Από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια σε κύβους, τον μαϊντανό και τα φιστίκια Αιγίνης.
- Προαιρετικά, περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο τη σαλάτα όταν σερβίρουμε.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 40΄
- Κατηγορία: Αλείμματα, Ορεκτικά – Σαλάτες
- Κουζίνα: Τούρκικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 233
- Σάκχαρα: 20,3 g
- Νάτριο: 401 mg
- Λιπαρά: 11 g
- Υδατάνθρακες: 34,5 g
- Πρωτεΐνη: 6 g
- Χοληστερόλη: 0 mg
Λέξεις-κλειδιά: Μελιτζάνα, Ντοματίνια, Τουρκία, Φιστίκια
Σχόλια 0