Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Ντοματίνια, σκόρδο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρέσκα μυρωδικά, συνδυάζονται τέλεια με ψητές μελιτζάνες για να μας προσφέρουν μια μοναδική σαλάτα. Είναι vegan, χωρίς γλουτένη και είναι σούπερ νόστιμη!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα


  • Συνολικός χρόνος: 50΄
  • Μερίδες: 6
  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 6 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190c.
  2. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες σε τυχαία σημεία.
  3. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
  4. Ελέγξτε αν είναι αρκετά μαλακές μετά από 40 λεπτά. Αυτή η διάρκεια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος της μελιτζάνας.
  5. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  6. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και το περιχύνουμε στις μελιτζάνες.
  7. Από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια σε κύβους, τον μαϊντανό και τα φιστίκια Αιγίνης.
  8. Προαιρετικά, περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο τη σαλάτα όταν σερβίρουμε.
  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 40΄
  • Κατηγορία: Αλείμματα, Ορεκτικά – Σαλάτες
  • Κουζίνα: Τούρκικη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Θερμίδες: 233
  • Σάκχαρα: 20,3 g
  • Νάτριο: 401 mg
  • Λιπαρά: 11 g
  • Υδατάνθρακες: 34,5 g
  • Πρωτεΐνη: 6 g
  • Χοληστερόλη: 0 mg

Λέξεις-κλειδιά: Μελιτζάνα, Ντοματίνια, Τουρκία, Φιστίκια

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top

Powered by WordPress