Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό

Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό

Μια υπέροχη συνταγή με μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό. Αν θέλετε μπορείτε να το συνοδέψετε με ζυμαρικά, όπως ταλιατέλες, και να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι σε σάλτσα ντομάτας με ελιές και βασιλικό


  • Συνολικός χρόνος: 30΄
  • Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • σκελίδες σκόρδο
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κ.σ. τοματοπολτός
  • 500 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
  • κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. μαύρες ελιές
  • κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • λεπτές φέτες (κοτολέτες) μοσχαριού (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
  • κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός

Οδηγίες

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονσέρβα και τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και μια πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ξεπλύνετε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα ή αφήστε τα ολόκληρα, όπως θέλετε. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξύδι κατά βούληση.
2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τώρα τις κοτολέτες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για περίπου 1-2 λεπτά, αναποδογυρίστε τα μισά του ψησίματος. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.

Λέξεις-κλειδιά: Μοσχάρι, Ελιές

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top