Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Τρόφιμα που διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Τρόφιμα που διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου

Ενώ πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα χρειάζονται απαραίτητα ψυγείο για να διατηρηθούν, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψύχονται, συμπεριλαμβανομένων και μερικών που δεν πρέπει να ψύχονται ποτέ. Το ψυγείο είναι ένα δροσερό, σκοτεινό περιβάλλον που δεν είναι απαραίτητα φιλόξενο για όλα τα τρόφιμα.
Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο περισσότερο χώρο στα ντουλάπια σας.

Καυτερές Sauces

Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε είδος καυτερής σάλτσας, πρέπει να θυμάστε ότι αυτά τα προϊόντα έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι γεμάτα με φυσικά συντηρητικά όπως το ξύδι και συχνά δεν περιέχουν πολλά πραγματικά λαχανικά.
Θα πρέπει να αποθηκεύετε τις καυτερές sauces μακριά από το ηλιακό φως και να τις διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό μέρος όπως π.χ. ένα ντουλάπι. Αν είστε φανατικοί των hot sauces, ίσως να την αφήσετε στο τραπέζι γιατί ξέρετε ότι θα την χρησιμοποιήσετε ξανά στο επόμενο γεύμα σας.


Μπανάνες

Οι μπανάνες διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους όταν διατηρούνται εκτός ψυγείου. Οι κρύες θερμοκρασίες στην πραγματικότητα επιβραδύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης. Ενώ η πολλή υγρασία που υπάρχει στα ψυγεία μπορεί να κάνει τις μπανάνες να γίνουν καφέ ή ακόμα και μαύρες.
Εάν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε τις μπανάνες για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και αποθηκεύστε τις σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη. Οι κατεψυγμένες μπανάνες είναι τέλειες για smoothies.


Παλαιωμένα τυριά

Τα γαλακτοκομικά γνωρίζουμε πως χρειάζονται ψυγείο, αλλά όταν πρόκειται για παλαιωμένα τυριά, δεν χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Γνωρίζουμε ότι το τυρί είναι γαλακτοκομικό προϊόν, αλλά επειδή τα παλαιωμένα έχουν περάσει την διαδικασία ωρίμανσης, η θέση τους είναι στο ράφι, μπορούν να συντηρηθούν άφοβα εκτός ψυγείου σε κάποιο δροσερό μέρος.
Κατά γενικό κανόνα, τα σκληρά τυριά όπως το τσένταρ, τα επεξεργασμένα τυριά (Αμερικάνικα) και τριμμένα (παρμεζάνα) δεν απαιτούν ψύξη για ασφάλεια, απλώς θα διαρκέσουν περισσότερο αν διατηρηθούν στο ψυγείο.


Σκόρδο

Το σκόρδο είναι επίσης ένα τρόφιμο που δεν χρειάζεται να φυλάσσεται στο ψυγείο. Εάν το διατηρήσετε στο ψυγείο, μπορεί να γίνει σαν λάστιχο και να αρχίσει να βγάζει φύτρες. Μπορεί εξωτερικά να φαίνεται φυσιολογικό, αλλά όταν το ανοίξετε, θα παρατηρήσετε μέσα μικρά πράσινα βλαστάρια.
Αφήστε το σκόρδο σας σε ένα ειδικό βάζο σκόρδου ή μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε και να αποθηκεύσετε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες στην κατάψυξή σας.


Μέλι

Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά πραγματικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε το μέλι στο ψυγείο. Ο κρύος αέρας θα κάνει το μέλι να κρυσταλλώσει, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο. Εάν όμως το μέλι σας κρυσταλλώσει, μην ανησυχείτε, βάλτε το βάζο σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και οι κρύσταλλοι θα διαλυθούν.
Το μέλι είναι από μόνο του ένα φυσικό συντηρητικό, επομένως δεν χρειάζεται να διατηρηθεί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να διαρκέσει πολύ.


Κρεμμύδια

Ακριβώς όπως το σκόρδο, έτσι και τα κρεμμύδια μπορούν να μουχλιάσουν αν τα αφήσετε στο ψυγείο. Αφήστε τα κρεμμύδια σε ένα σκοτεινό, χωρίς υγρασία μέρος για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Θα πρέπει να έχετε ένα καθορισμένο συρτάρι κρεμμυδιών για να τα διατηρείτε ξεχωριστά από τα άλλα τρόφιμα σας.
Αν σας περισσέψει λίγο ξεφλουδισμένο κρεμμύδι, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, αλλά φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε σύντομα.


Μουστάρδα & κέτσαπ

Η μουστάρδα είναι παρόμοια με το κέτσαπ καθώς μπορεί να διαρκέσει περισσότερο εκτός ψυγείου. Το κέτσαπ έχει τόσα πολλά συντηρητικά που η ψύξη του δεν του είναι απαραίτητη, η μουστάρδα μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο από το κέτσαπ επειδή περιέχει ένα φυσικό οξύ που δρα ως συντηρητικό.
Η μουστάρδα μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε, μέσα ή έξω από το ψυγείο. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι αυτές οι sauces συχνά βρίσκονται πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων.


Σοκολάτα

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν την κρύα σοκολάτα, αλλά η ιδανική θερμοκρασία για τη σοκολάτα είναι μεταξύ 15° C έως 21° (διατηρείτε έως 6 μήνες), η οποία είναι πολύ πιο ζεστή για να είναι μέσα στο ψυγείο.
Φυλάξτε τη σοκολάτα σας στο ψυγείο μόνο εάν ζείτε σε ένα μέρος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η σοκολάτα σας κινδυνεύει να λιώσει. Αν όμως σας αρέσει η παγωμένη σοκολάτα, δεν πρόκειται να σας εμποδίσουμε ώστε να την διατηρείτε στο ψυγείο.


Ντομάτες

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε από όλο αυτό το άρθρο, μην αποθηκεύετε τις ντομάτες στο ψυγείο. Αυτά τα νόστιμα, ζουμερά, κόκκινα λαχανικά διατηρούνται σε δροσερά, ξηρά, και ευάερα περιβάλλοντα. Τις αφήνετε λοιπόν σε ένα μπολ στον πάγκο σας.
Εάν αποθηκεύσετε τις ντομάτες στο ψυγείο, θα χάσουν γρήγορα την υπέροχη γεύση τους, την υφή και τα θρεπτικά τους συστατικά τους. Οι ντομάτες έχουν καλύτερη γεύση σε θερμοκρασία δωματίου.


Τουρσιά

Τα τουρσιά είναι γεμάτα με φυσικά συντηρητικά όπως ξύδι και αλάτι, οπότε δεν χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά το άνοιγμα. Ο μόνος λόγος για να τα βάλετε στο ψυγείο είναι εάν προτιμάτε να τα απολαύσετε κρύα.


Κονσέρβες ψαριών

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φυλάσσετε κονσέρβα στο ψυγείο. Όσο η κονσέρβα είναι σφραγισμένη, μπορεί να διαρκέσει για όσο καιρό αναγράφεται στην συσκευασία, εκτός ψυγείου. Αυτά τα κουτιά είναι γεμάτα με συντηρητικά.
Αλλά αν την ανοίξατε, βάλτε το περιεχόμενο σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Βασικά, οποιαδήποτε κονσέρβα (όχι μόνο ψαριών) μπορεί να αποθηκευτεί όσο είναι κλειστή στο ντουλάπι.


Ελαιόλαδο

Πιθανότατα πάντα να αποθηκεύατε το ελαιόλαδο σας στο ντουλάπι, το οποίο σίγουρα είναι εκεί που του ανήκει. Το ψυγείο δεν είναι μέρος για ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο ψυγείο σας θα κάνουν το λάδι να σκληρύνει και να γίνει κάτι που θα θυμίζει …βούτυρο.


Πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό χώρο συνέχεια. Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο ψυγείο σας θα κάνουν το άμυλο στις πατάτες να ζαχαρώσουν γρηγορότερα.
Επίσης, φροντίστε να βγάλετε τις πατάτες σας από τη σακούλα που μόλις φέρατε στο σπίτι. Χρειάζονται χώρο για να αερίζονται. Η υπερβολική υγρασία θα τις κάνει να σαπίσουν.


Ψωμί

Η τοποθέτηση του ψωμιού στη συντήρηση είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Αν βάλετε ψωμί στο ψυγείο, θα γίνει σκληρό και θα στεγνώσει πολύ γρήγορα.
Κρατήστε το ψωμί μακριά από την υγρασία. Αποθηκεύστε το στο ειδικό κουτί ψωμιού ή σε μια κλειστή πλαστική σακούλα και θα διαρκέσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ιδανική αποθήκευση, στην κατάψυξη, εφόσον καταψυχθεί φρέσκο, το ψωμί διατηρείται θαυμάσια.


Βούτυρο

Παρά το γεγονός ότι το βούτυρο είναι γαλακτοκομικό προϊόν, μπορεί να επιβιώσει εκτός ψυγείου. Κορεάτες ερευνητές ανακάλυψαν ότι το βούτυρο μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες έως μήνες σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο, ειδικά το αλατισμένο βούτυρο, έχει τόσα πολλά λίπη που ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων είναι χαμηλός.
Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 21° C και το βούτυρο βρίσκεται σε αεροστεγές συσκευασία, θα διαρκέσει για εβδομάδες στον πάγκο σας.


Αποξηραμένα φρούτα & ξηροί καρποί

Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ λιγότερο νερό από τα φρέσκα φρούτα. Η μείωση του νερού στο φρούτο επιβραδύνει τη μικροβιακή ανάπτυξη, έτσι δε χαλάνε τόσο εύκολα και συντηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να τα βάζετε στο ψυγείο, στο ντουλάπι μπορούν να επιβιώσουν έως και έξι μήνες.
Η αποθήκευση των ξηρών καρπών στο ψυγείο θα τους κάνει να χάσουν τη γεύση τους. Το καλύτερο για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα με αναλλοίωτη τη γεύση τους είναι να τους τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι σας. Επίσης, κρατήστε τα μακριά από το φως, τη ζέστη, το κρύο και κυρίως την υγρασία.


Βασιλικός

Δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα κοτσάνια βασιλικού στο ψυγείο. Τα ψυγεία είναι σκοτεινά και ο βασιλικός σας δεν μπορεί να πάρει το φως του ήλιου που χρειάζεται. Ο βασιλικός μαραίνεται και μαυρίζει στο ψυγείο.
Ο βασιλικός φυλάσσετε καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τα κοτσάνια βασιλικού σε ένα ποτήρι γεμάτο με ​​νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το δίπλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Ο βασιλικός σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, και μπορεί ακόμη να βγάλει ρίζες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τον ξαναφυτέψετε.


Καφές

Μπορείτε να διατηρήσετε τον καφέ στο ψυγείο αρκεί να είναι σε αεροστεγές δοχείο. Αυτό ισχύει τόσο για τους κόκκους καφέ όσο και για την σκόνη καφέ. Γενικά ο καφές πρέπει να βρίσκεται σε δροσερό και ξηρό μέρος και το ψυγείο είναι δροσερό, όμως έχει υγρασία.
Η υγρασία του ψυγείου σας αλλοιώνει τους κόκκους του καφέ, επομένως δεν τον απολαμβάνετε με την πλήρη και έντονη γεύση του. Επίσης, η θερμοκρασία μεταβάλλεται κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη υγρασία. Αποθηκεύστε τον καφέ σας σε ένα γυάλινο, αεροστεγές βάζο σε ένα ντουλάπι.

Πηγή: healthygem.com

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top