Tο χταπόδι θεωρείται εξαιρετικός μεζές, ειδικά δίπλα στο ούζο, είτε το σερβίρουμε ζεστό είτε κρύο! Εύκολη συνταγή, με μικρό χρόνο προετοιμασίας, το τυλίγουμε στην λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, ψήνουμε για 1 ώρα και κάτι στους 180 βαθμούς.
PrintΧταπόδι στην λαδόκολλα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 χταπόδι 1 εως 2 κιλ.
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο μπαλσάμικο ή απλό ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Λαδόκολλα
- Λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Έχουμε βγάλει το χταπόδι από την προηγούμενη ημέρα να ξεπαγώσει.
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε επάνω της το χταπόδι.
Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την ρίγανη το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το ξύδι (αν θέλουμε και το σκόρδο).
Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ψήνουμε για 1 ώρα και 10 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι
Σχόλια 0