Αυθεντική συνταγή για Άδανα κεμπάπ

Αυθεντική συνταγή για Άδανα κεμπάπ
Photo by Vitaly Mazur on Unsplash

Το Άδανα κεμπάπ έχει τις ρίζες του στην πόλη Άδανα, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το βασικό συστατικό του είναι ο υψηλής ποιότητας κιμάς, συνήθως από αρνί ή ένας συνδυασμός αρνιού και μοσχαριού, αναμεμειγμένος με καρυκεύματα όπως μπούκοβο, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ένα από τα χαρακτηριστικά του Άδανα κεμπάπ είναι το μακρόστενο, κυματοειδές σχήμα του, το οποίο επιτυγχάνεται πιέζοντας το μείγμα του κιμά με συγκεκριμένο τρόπο πάνω στη μεταλλική βέργα (σουβλάκι). Αυτό το σχήμα βοηθά όχι μόνο στο ομοιόμορφο ψήσιμο αλλά και στην εντυπωσιακή παρουσίαση.
Το Άδανα κεμπάπ συνήθως σερβίρεται με παραδοσιακά συνοδευτικά όπως Αράβικη πίτα ή ψωμάκι λαβάς, ψητά λαχανικά, πιλάφι καθώς και από γιαούρτι ή σως ταχίνι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Άδανα κεμπάπ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 500γρ. κιμάς αρνιού
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε ανάλογα με τα γούστα σας)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού.
  2. Καλύψτε το μπολ και αφήστε το μείγμα να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (ή και όλο το βράδυ).
  3. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  4. Χωρίστε τον κιμά και σχηματίστε τα μακρόστενα κεμπάπ πάνω στις μεταλλικές βέργες (σουβλάκια).
  5. Αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήστε τα για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  7. Σερβίρετε τα κεμπάπ όσο είναι ακόμα ζεστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συχνότερα το Άδανα κεμπάπ συνοδεύεται από μια σαλάτα με κρεμμύδι και σουμάκ γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

  • Κατηγορία: Σχάρας – Σούβλας
  • Κουζίνα: Τούρκικη

Λέξεις-κλειδιά: Αρνί, Κιμάς

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top