Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ποια είναι η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο;

Ποια είναι η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο;

Ο βασιλιάς των πιο καυτερών πιπεριών στον κόσμο αλλάζει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή, η πιο καυτερή πιπεριά δεν είναι άλλη από τη Carolina Reaper. Η Reaper είχε ένα συναρπαστικό ταξίδι προς την κορυφή, αλλά νέες πιπεριές ανακαλύπτονται και εκτρέφονται συνεχώς και η καθεμία ισχυρίζεται ότι έχει τη βαθμολογία Scoville SHU (κλίμακα μέτρησης του βαθμού καυστικότητας μιας πιπεριάς) για να την ανακηρύξει ως την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες έχει τη Carolina Reaper ως την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο. Η Reaper, γνωστή ως HP22B, αναπτύχθηκε από τον Ed Currie (Αμερικανός καλλιεργητής πιπεριών τσίλι, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Puckerbutt Pepper Company, η εταιρεία έχει πάνω από 500.000 φυτά πιπεριάς και πουλάει πιπεριές που θεωρούνται εξαιρετικά καυτερές, πουλάει σπόρους, πουρέ πιπεριάς και καυτερή σάλτσα σε περισσότερες από 95 χώρες). Ο Currie διασταυρώνει φυτά πιπεριάς παίρνοντας τη γύρη ενός φυτού με ένα πινέλο και στη συνέχεια την αφήνει σε ένα διαφορετικό φυτό. Για να δημιουργήσει το Carolina Reaper, πήρε ένα φυτό πιπεριάς από το Πακιστάν και το διασταύρωσε με ένα από τον Άγιο Βικέντιο. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Winthrop, η Carolina Reaper εκτρέφεται στη Νότια Καρολίνα και έχει πιάσει το μέγιστο 2.200.000 βαθμούς καυστικότητας Scoville (SHU).

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Reaper είναι η ουρά του που μοιάζει με σκορπιό. Είναι σχετικά μικρή, πλάτους περίπου 1 έως 2 ίντσες και μήκους 2 έως 3 ιντσών. Όταν ωριμάσουν πλήρως έχουν ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα. Το δέρμα τους είναι τυπικά ανώμαλο αν και έχουν παρατηρηθεί και κάποιες λείες υφές.

Από πλευράς γεύσης, το Carolina Reaper είναι φρουτώδες και συγκρίνεται συνήθως με τη πιπεριά τσίλι 7Pot. Παρόλο που είναι αρκετά καυτερή, είναι επίσης εκπληκτικά φρουτώδης και γλυκιά. Αυτό κάνει την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο αγαπημένη για τη δημιουργία αποξηραμένης σκόνης για να προσθέσει θερμότητα και γεύση στα πιάτα. Φυσικά, αυτό κάνει επίσης τη Carolina Reaper πρωταγωνιστή σε πολλές συνταγές καυτερής σάλτσας.

Η Carolina Reaper κατέχει τον τίτλο της πιο καυτερής πιπεριάς στον κόσμο. Γνωρίζατε όμως ότι ξεπέρασε και τον εαυτό της; Η Reaper είχε πάρει ήδη το στέμμα το 2013, αλλά το 2018 ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της κατά 71.000 SHU!

Επισήμως, δεν υπάρχει άλλη πιπεριά πιο καυτερή από την Carolina Reaper. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες αναφορές δείχνουν ότι η Dragon’s Breath και η Pepper X, που εκτρέφονται επίσης από τον Ed Currie, φτάνουν τα 2.483.584 SHU και τα 3.180.000 SHU, αντίστοιχα.

Το Carolina Reaper έχει παγιώσει τη θέση του ως η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο. Οι πολυάριθμες προκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επιβεβαιώσει την υπερβολική της θερμότητα που δικαιολογεί τον σεβασμό οποιουδήποτε τολμά αρκετά να την δοκιμάσει.

Το να δοκιμάσετε μια μεγάλη μπουκιά από τη Reaper δεν είναι καθόλου αστείο, εκτός από το υπερβολικό κάψιμο, θα σας κάνει να δακρύσετε και να νιώσετε ναυτία για περισσότερο από μισή ώρα!

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top