Τα Spaghetti aglio e olio είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από τη Νάπολη. Είναι ένα τυπικό πιάτο της ναπολιτάνικης κουζίνας και είναι ευρέως δημοφιλές. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente…
PrintΖυμαρικά aglio e olio με γαρίδες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 g μακαρόνια (της αρεσκείας σας π.χ. λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή κάτι άλλο)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4–6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1–2 κουταλιές της σούπας μπούκοβο ή τσίλι
- 500 g γαρίδες καθαρισμένες
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμός λεμονιού
- αλατοπίπερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente.
-
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο.
-
Προσθέστε το μπούκοβο και φρυγανίστε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να χρυσίζει.
-
Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε της μέχρι να γίνουν ανοιχτό ροζ και αδιαφανές. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και αποσύρετε από τη φωτιά.
-
Μεταφέρουμε προσεκτικά τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τις γαρίδες με μια τσιμπίδα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό βρασμού των ζυμαρικών και ανακατέψτε.
-
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο νερό αν πιστεύετε ότι τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγη επιπλέον ρευστότητα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, τέλος σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα.
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Γαρίδες
Σχόλια 0