Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Δροσερό γιαουρτογλυκό

Δροσερό γιαουρτογλυκό

Δροσερό γιαουρτογλυκό με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό που παντρεύει τέλεια τα φρούτα με το γιαούρτι. Ιδανική συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Δροσερό γιαουρτογλυκό


  • Διατροφή: Vegetarian

Συστατικά

Κλίμακα
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • Μια κονσέρβα ανανά (560 γραμμ.)
  • 100 γραμμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 100 γραμμ. βατόμουρα αποξηραμένα
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 250 γραμμ. Κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βάζετε το στραγγιστό γιαούρτι στο μπολ όπου θα σερβίρετε το γλυκό και το ανακατεύετε μερικές φορές.
Στραγγίζετε καλά τον ανανά και βάζετε στην άκρη το σιρόπι.
Βράζετε για 15 λεπτά τα δαμάσκηνα στο σιρόπι του ανανά.
Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά επάνω σε μια πετσέτα.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα.
Τα βάζετε στο μπολ με το γιαούρτι, πρόσθετε την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και ανακατεύετε.
Κόβετε τον ανανά σε κομματάκια (αφήστε στην άκρη μια δυο ροδέλες για το στόλισμα), τον πρόσθετε στο μπολ και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική σε σφιχτή σαντιγί προσθέτοντας την άχνη.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Στολίζετε το γλυκό με τις ροδέλες του ανανά.
Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Λέξεις-κλειδιά: Γιαούρτι

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top