Ιδανικό μεσημεριανό γεύμα που δεν θέλει πολλή προετοιμασία. Αφού το ετοιμάσετε, το βάζετε στο φούρνο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε το κοτόπουλο στη μέση του ψησίματος.
PrintΚοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
- Συνολικός χρόνος: 80΄
- Μερίδες: 5
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 1¼ φλιτζάνι νερό
- Σπρέι λαδιού
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Για το κοτόπουλο
- 1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ¾ κ.γ. αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
Απλώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια βουτύρου από πάνω.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε μαζί, την πάπρικα, το ξερό θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε το ρύζι στο ταψί και ανακατεύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψεκάζουμε το κοτόπουλο με το σπρέι λαδιού.
Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 70΄
- Κατηγορία: Φούρνου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 513 kcal
- Σάκχαρα: 2g
- Νάτριο: 1205 mg
- Λιπαρά: 18g
- Κορεσμένα λιπαρά: 4g
- Υδατάνθρακες: 48g
- Φυτικές ίνες: 2 g
- Πρωτεΐνη: 29g
- Χοληστερόλη: 117 mg
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Ρύζι
Σχόλια 0