Ένα ταψί γεμάτο γεύσεις, μια συνταγή ιδιαίτερη χωρίς πολλές φασαρίες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος, απλώνουμε τις γλυκοπατάτες και ψεκάζουμε με σπρέι ελαιόλαδου…
Print

Αρνίσια κεφτεδάκια στο ταψί
- Συνολικός χρόνος: 55΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 600γρ γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
- 500 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 λεμόνι, το ξύσμα και κομμένο στα τέσσερα
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 μάραθο ψιλοκομμένο (όχι τα φύλλα)
- 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 φλιτζανιού (45 γρ.) ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 20 γρ φύλλα baby σπανάκι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος. Απλώστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο σε ένα μέτριο μπολ. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε από το μείγμα και τυλίξτε τα κεφτεδάκια.
Προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μάραθο, τα κεφτεδάκια και τις φέτες λεμονιού στις γλυκοπατάτες στο ταψί. Ψεκάστε με σπρέι ελαιόλαδου. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να μαλακώσουν τα λαχανικά (ροδίσουν).
Πασπαλίζουμε το ταψί με τη φέτα, τις ελιές, το σπανάκι και τα φύλλα μάραθου.
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 35΄
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Μερίδα
- Θερμίδες: 582
Λέξεις-κλειδιά: Κεφτεδάκια
Σχόλια 0