Πιπεριές τηγανητές με τριμμένη φέτα

Πιπεριές τηγανητές με τριμμένη φέτα
Image by congerdesign from Pixabay

Παραδοσιακό καλοκαιρινό πιάτο της Μακεδονίας, το οποίο σερβίρεται περισσότερο ως κυρίως γεύμα παρά ως ορεκτικό. Μια συνταγή με υλικά που υπάρχουν σε αφθονία το καλοκαίρι, μια πάρα πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή  την οποία θα λατρέψετε.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιπεριές τηγανητές με τριμμένη φέτα


  • Συνολικός χρόνος: 00:30

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 2 κιλά πιπεριές, κέρατο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι (όχι πολύ, καθώς θα προσθέσουμε τη φέτα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 23 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους.
  2. Αφαιρούμε την “πέτσα” της ντομάτας, την ψιλοκόβουμε και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο χοντρό αλάτι. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και την ντομάτα και ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μειωθεί ο όγκος όσο οι πιπεριές μαλακώνουν. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι ελάχιστο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.
  • Προετοιμασία: 00:05
  • Εκτέλεση: 00:25
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι

Λέξεις-κλειδιά: Ντομάτα, Πιπεριά, Φέτα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top