Μοναδικό πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών με βάση τη μαργαρίνη. Η μαργαρίνη είναι τρόφιμο βιομηχανικής προελεύσεως που αποτελείται κυρίως από φυτικά λίπη και πολύ λιγότερο έως καθόλου πλέον από ζωικά λίπη, υπό μορφή γαλακτώματος.
Print

Σκαλοπίνια σοτέ με ταλιατέλες και μπέικον
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι σε φιλετάκια κομμένα και χτυπημένα ελαφρώς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εμάς)
- 80 γραμμάρια μαργαρίνη
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 200 γραμμάρια βρασμένες ταλιατέλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μαργαρίνη και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπέικον.
- Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
- Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
- Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε, έως ότου δέσει τελείως.
- Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε, έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Σκαλοπίνια
Σχόλια 0