Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή για vegan σαλάτα με κινόα, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και φρέσκο κόλιανδρο, και από πάνω φρέσκο χυμό λάιμ και πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι – εμπνευσμένη από τις γεύσεις του Μεξικού. Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο από το ψυγείο.
PrintΣαλάτα με κινόα, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και κόλιανδρο
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1+2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
- 350 γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβα
- 1 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μια κουταλιά της σούπας λάδι για 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ζεσταίνουμε για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέστε την κινόα και το ζωμό λαχανικών ή το νερό. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήστε το σκεύος σκεπασμένο για 20-25 λεπτά, ανακατεύετε τακτικά, το μεγαλύτερο μέρος του υγρού πρέπει να απορροφηθεί.
- Προσθέστε τους κόκκους καλαμποκιού, τα μαύρα φασόλια και τη σκόνη τσίλι ή το πιπέρι καγιέν (για γεύση) μόλις ένα ή δύο λεπτά πριν μαγειρευτεί η κινόα. Ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
- Αποσύρετε την κινόα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λάιμ και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο λίγο πριν το σερβίρετε!
Λέξεις-κλειδιά: Κινόα, Φασόλια
Σχόλια 0