Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ratatouille (στιφάδο λαχανικών)

Ratatouille (στιφάδο λαχανικών)

Ετοιμαστείτε για μια γρήγορη γαστρονομική απόδραση στη νότια Γαλλία. Αυτό το υπέροχο κλασικό γαλλικό πιάτο εμπνευσμένο από την Προβηγκία, έχει όλα τα λαχανικά του καλοκαιριού (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες) τέλεια σιγοβρασμένα σε μια μοναδική σάλτσα ντομάτας. Ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο, αφού υπάρχουν σε αφθονία όλα τα υλικά στο λαχανόκηπο σας!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ratatouille (στιφάδο λαχανικών)


  • Συνολικός χρόνος: 75΄
  • Μερίδες: 4
  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 μέτρια μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους 2,5 εκ.)
  •  Αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή όσο χρειάζεται
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια 1 εκ.)
  • 2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές ή μία και μία (κομμένες σε κομματάκια 1 εκ.)
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια (κομμένα σε κυβάκια 2,5 εκ.)
  • 2 μέτρια κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια (squash) κομμένα σε κυβάκια 2,5 εκ.
  • 3 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 400γρ. ντομάτες κονκασέ κονσέρβας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Τοποθετούμε τα κομμάτια  μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν στον νεροχύτη ή πάνω από ένα μπολ.
  • Αφού στραγγίξουν τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να ροδίσει ελαφρά, τις βγάζουμε.
  • Ανανεώστε το λάδι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε όλα τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τις μελιτζάνες.
  • Τώρα βάζουμε το κρεμμύδι στην άδεια κατσαρόλα (και λάδι αν χρειάζεται) και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν, ρυθμίζοντας τη φωτιά όπως χρειάζεται για να μην καούν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις χοντροκομμένες ντομάτες και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τη δάφνη, τη ρίγανη και το μπούκοβο.
  • Επαναφέρουμε στη κατσαρόλα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πασπαλίζουμε με βασιλικό.
  • Προετοιμασία: 30΄
  • Εκτέλεση: 45΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
  • Κουζίνα: Γαλλική

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Θερμίδες: 249 kcal
  • Σάκχαρα: 14g
  • Νάτριο: 606mg
  • Λιπαρά: 15g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2g
  • Υδατάνθρακες: 23g
  • Φυτικές ίνες: 8g
  • Πρωτεΐνη: 5g

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκυθάκια, Μελιτζάνες, Πιπεριά, Ντομάτα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top