Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Βασικά πιρούνια που πρέπει να γνωρίζετε, διάταξη στο τραπέζι

Βασικά πιρούνια που πρέπει να γνωρίζετε, διάταξη στο τραπέζι

Συνήθως όταν είμαστε καλεσμένοι σε ένα δείπνο ξεκινάμε να χρησιμοποιούμε πρώτα τα εξωτερικά πιρούνια του πιάτου και συνεχίζουμε προς τα μέσα ή ρίχνουμε για σιγουριά μια ματιά στον οικοδεσπότη για να δούμε αν ακολουθούμε τη σωστή σειρά.
Αλλά αν είμαστε αυτός που στρώνει το τραπέζι; και είμαστε και μόνοι; ξέρουμε ποια πιρούνια να χρησιμοποιήσουμε και με ποια σειρά;
Σε κάθε τυπική κουζίνα θα βρείτε μια ποικιλία από πιρούνια, ανάλογα με το μέγεθος, το σχέδιο και το σκοπό χρήσης τους. Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πιρουνιών που χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς στον κόσμο της μαγειρικής, υπάρχουν μόνο 6 βασικοί τύποι πιρουνιών που όλοι πρέπει να γνωρίζουν. Τα περισσότερα από αυτά τα έξι μπορούν να βρεθούν σε ένα μέσο σπίτι.

Βασικός κανόνας: Τα πιρούνια πηγαίνουν στα αριστερά του πιάτου με την σειρά που θα χρησιμοποιηθούν στο δείπνο, από έξω προς τα μέσα, με μία εξαίρεση, το πιρούνι στρειδιών πηγαίνει στα δεξιά.

Από αριστερά προς τα δεξιά: πιρούνι σαλάτας, μαχαιροπίρουνο ψαριού, πιρούνι δείπνου, επιδόρπιου, στρειδιών & κοκτέιλ. 

Πιρούνι σαλάτας 
Το καταλαβαίνουμε από τα ενισχυμένα κεντρικά δόντια του, το πιρούνι έχει τέσσερα δόντια και το αριστερό είναι πολύ φαρδύτερο,  για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αιχμή για τα λαχανικά. Τοποθετείτε στα δεξιά του πιρουνιού του δείπνου, εάν η σαλάτα σερβίρεται μετά το κυρίως πιάτο, θα τοποθετηθεί πιο κοντά στην αριστερή πλευρά του πιάτου.

Πιρούνι ψαριού
Αυτό το πιρούνι μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε ένα μαχαίρι ψαριού, το οποίο έχει μια εγκοπή που χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό των οστών του ψαριού. Το πιρούνι μπορεί να έχει τρία ή τέσσερα δόντια. Το αριστερό δόντι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα άλλα, με εγκοπή για την αφαίρεση των οστών. Εάν το ψάρι είναι αρκετά τρυφερό για να ξεκοκαλιστεί, δεν χρειάζεται το μαχαίρι.

Πιρούνι δείπνου
Συνήθως είναι το μεγαλύτερο πιρούνι, αυτό το πιρούνι έχει τέσσερα δόντια ίσου μήκους και χρησιμοποιείται για το κυρίως πιάτο. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με ένα μαχαίρι κρέατος. Δεν έχει κανένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό πέρα ​​από το ότι είναι το μεγαλύτερο πιρούνι που έχετε στο συρτάρι σας.

Πιρούνι για επιδόρπιο 
Ελαφρώς μικρότερο από το πιρούνι της σαλάτας, ονομάζεται επίσης πιρούνι γλυκού. Αυτό το πιρούνι μπορεί να έχει τρία ή τέσσερα δόντια και το αριστερό δόντι είναι μεγαλύτερο από τα άλλα, με πεπλατυσμένη άκρη. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να κρατά ένα πιάτο στο αριστερό χέρι και να κόβει το επιδόρπιο με την αριστερή άκρη. Το πιρούνι του γλυκού μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το πιάτο του φαγητού ή μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι όταν σερβίρεται το επιδόρπιο.

Πιρούνι στρειδιών
Είναι ένα στενό πιρούνι με τρία δόντια, ονομάζεται επίσης πιρούνι θαλασσινών και είναι χρήσιμο για το χειρισμό οστρακοειδών (π.χ. αστακών). Αυτό είναι το μόνο πιρούνι που τοποθετείται στη δεξιά πλευρά του πιάτου.

Πιρούνι κοκτέιλ
Το πιρούνι για κοκτέιλ μπορεί να έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα άλλα πιρούνια που αναφέρονται, είναι χρήσιμο για ποτά κοκτέιλ. Σχεδιασμένο ειδικά για το χειρισμό γαρνιτούρων όπως οι ελιές σε ποτά κοκτέιλ ή για την παραλαβή γαρίδας από ένα κοκτέιλ γαρίδας, μπορεί επίσης μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για να φάτε οστρακοειδή εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο πιρούνι στρειδιών. Αυτό το πιρούνι είναι μικρό και συνήθως έχει μόνο δύο δόντια, αν και μερικά έχουν τρία. Τα πιρούνια για κοκτέιλ όπως και τα πιρούνια στρειδιών δεν περιλαμβάνονται συνήθως στα σετ μαχαιροπήρουνων, όμως μπορούν να αγοραστούν μόνα τους.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top