Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)
  • 2 καρότα (ψιλοκομμένα)
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 πράσο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 23 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά και το μοσχάρι να είναι κομμένα σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Έτοιμη η σούπα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Λέξεις-κλειδιά: Σούπα, Μοσχάρι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top