Vegan dressing με ταχίνι

Vegan dressing με ταχίνι

Αυτό το dressing με ταχίνι είναι ιδανικό για όποιον αγαπά τις Ασιάτικες γεύσεις. Το ταχίνι παρέχει άφθονη φυτική πρωτεΐνη καθώς και μια καλή δόση σιδήρου – ιδανική για χορτοφάγους και vegans.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegan dressing με ταχίνι


  • Συνολικός χρόνος: 5 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

  • 1 βιολογικό λεμόνι
  • 100 γρ. γιαούρτι σόγιας
  • κ.σ. ταχίνι
  • κ.σ. σησαμέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκόνη πάπρικα
  • ¼ κ.γ. σκόνη κύμινο
  • πρέζα κανέλα

Οδηγίες

1. Ξεπλύνετε το λεμόνι κάτω από ζεστό νερό και πάρτε το ξύσμα της φλούδας. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το.
2. Ανακατεύουμε έντονα σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το γιαούρτι, το ταχίνι, και το σησαμέλαιο, και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό. Καρυκεύουμε το dressing με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο και την κανέλα.

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 122

Λέξεις-κλειδιά: ταχίνι

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top