Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σπαγγέτι alla Nerano

Σπαγγέτι alla Nerano

Τα σπαγγέτι alla Nerano είναι μια συνταγή από τη χερσόνησο του Σορέντο με βασικά συστατικά τα τηγανητά κολοκυθάκια, το φρέσκο ​​βασιλικό και το τυρί provolone del Monaco που δίνει στο πιάτο μια απίστευτη κρεμώδη υφή.
Ένα πιάτο που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1950 στο εστιατόριο «Maria Grazia» στο Νεράνο, η ιδιοκτήτρια αυτοσχεδίασε για κάποιους από τους καλεσμένους της αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο προσθέτοντας στην σάλτσα τα τηγανητά κολοκυθάκια και ένα μείγμα από τριμμένα τυριά!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι alla Nerano


  • Συνολικός χρόνος: 25΄
  • Μερίδες: 2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 230 γρ. σπαγγέτι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2/3 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano
  • 2025 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες και τα αλευρώνουμε.
  2. Τρίβουμε το προβολόνε και την παρμεζάνα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα αλευρωμένα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρέστε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, αφαιρώντας τα 4 λεπτά πριν ετοιμαστούν, τα οποία θα τα τελειώσουμε στο τηγάνι. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό στην άκρη.
  6. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
  7. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε για ένα λεπτό και αφαιρούμε το σκόρδο και το τσίλι (σκοπός μας είναι να αρωματίσουμε το λάδι).
  8. Στο ίδιο τηγάνι επαναφέρουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά) και το βασιλικό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
  9. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι και ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε και τα τυριά να λιώσουν. Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να δέσει η σάλτσα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό) αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως!
  • Προετοιμασία: 10΄
  • Εκτέλεση: 15΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Στο Τηγάνι
  • Κουζίνα: Ιταλική

Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Ιταλία, Κολοκυθάκια, Τυρί

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top