Σάντουιτς bocadillo serranito

Σάντουιτς bocadillo serranito

Με καταγωγή από τη Σεβίλλη, το serranito είναι ένα κλασικό σάντουιτς bocadillo που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Το σάντουιτς αποτελείται συνήθως είτε από ένα viena andaluza (ένα μακρόστενο ψωμάκι) ή ένα mollete (ένα μαλακό, ρουστίκ λευκό ψωμάκι) το οποίο κόβεται στη μέση κατά μήκος και γεμίζεται με φέτες τηγανισμένου χοιρινού φιλέτου ( lomo de cerdo ) και Serrano ζαμπόν ( jamón Serrano ), λωρίδες από τηγανητές πράσινες πιπεριές (συνήθως της ιταλικής ποικιλίας) και φέτες ντομάτας.

Ορισμένες εκδοχές μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μια φέτα τορτίγια ή γαλλική ομελέτα, μαρούλι, τυρί ή φέτες τραγανό τηγανισμένο μπέικον, ενώ άλλες μπορεί να χρησιμοποιούν στήθος κοτόπουλου ή βοδινό κρέας αντί για χοιρινό φιλέτο. Αφού το σάντουιτς έγινε μεγάλη επιτυχία στα τάπας μπαρ της Σεβίλλης, το όνομα serranito κατοχυρώθηκε σύντομα και μετατράπηκε σε εμπορικό σήμα από τον José Luis Cabeza Hernández, ο οποίος είχε το παρατσούκλι José Luis del Serranito.

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα τάπας στη Σεβίλλη, το σάντουιτς συνήθως απολαμβάνετε για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο και συνήθως σερβίρεται με μια πλευρά τηγανιτές πατάτες και μια παγωμένη μπύρα. Το σάντουιτς μπορεί επίσης να ενισχυθεί με καρυκεύματα όπως μαγιονέζα, alioli (μαγιονέζα σκόρδου) ή σάλτσα mojo picón.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σάντουιτς bocadillo serranito


  • Συνολικός χρόνος: 15 ΛΕΠΤΑ
  • Μερίδες: 1

Συστατικά

Κλίμακα
  • ψωμάκι για σάντουιτς ή μισή μπαγκέτα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 λεπτές φέτες χοιρινό φιλέτο
  • 3 φέτες ζαμπόν Serrano
  • 4 φέτες ντομάτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Mojo picón ή alioli σκόρδου

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Κόβουμε μια σχισμή στις πιπεριές και τις τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζετε τις πιπεριές σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
  • Τηγανίζουμε το χοιρινό φιλέτο στο λάδι μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  • Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση κατά μήκος και τη φρυγανίζουμε ελαφρά.
  • Περιχύστε κάθε πλευρά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές, το χοιρινό φιλέτο, το ζαμπόν και τις ντομάτες ανάμεσα στο ψωμάκι.
  • Σερβίρουμε με mojo picón ή alioli σκόρδου στο πλάι.
  • Προετοιμασία: 5 ΛΕΠΤΑ
  • Εκτέλεση: 10 ΛΕΠΤΑ

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 762,1 kcal

Λέξεις-κλειδιά: Bocadillo, Serranito

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top