Ντόνατς με μηλίτη

Ντόνατς με μηλίτη
Φωτογραφία από Andres Ayrton: https://www.pexels.com/el-gr/photo/apple-6550809/

Τι καλύτερο από ένα αχνιστό, αφράτο ντόνατ με άρωμα μήλου και γλυκιά επικάλυψη κανέλας! Η συνταγή για Ντόνατς με μηλίτη είναι το ιδανικό φθινοπωρινό γλυκό, είτε για πρωινό είτε για κέρασμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντόνατς με μηλίτη


  • Συνολικός χρόνος: 01:24
  • Μερίδες: 18 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 480ml μηλίτη μήλου (apple cider)
  • 1 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 470γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+επιπλέον για πασπάλισμα)
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 120ml βουτυρόγαλα (buttermilk)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • Φυτικό λάδι (κατά προτίμηση κανόλα) για τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μικρή κατσαρόλα, βράσε τον μηλίτη με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια και άφησέ το να μειωθεί σε περίπου 80ml — περίπου 25 λεπτά. Μετέφερε σε μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, 1 1/4 κ.γ. κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

  3. Στον κάδο του μίξερ, χτύπα το βούτυρο με 1 φλιτζάνι ζάχαρη έως να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, έπειτα το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το σιρόπι μήλου. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα, πρόσθεσε το μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι μαλακή.
  4. Άπλωσε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 2εκ., πασπάλισε με αλεύρι, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη νύχτα.
  5. Με τον ειδικό κόφτη-φόρμα για ντόνατ 7-8εκ., κόψε περίπου 18 ντόνατς. Τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα και άφησέ τα στο ψυγείο 30 λεπτά.
  6. Ζέστανε το λάδι στους 180°C. Τηγάνισε τα ντόνατς ανά 3-4 κομμάτια, 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Μετά το τηγάνισμα, πέρασε τα ντόνατς από χαρτί κουζίνας και αμέσως βούτηξέ τα σε: Ζάχαρη άχνη ή Ζάχαρη & κανέλα (1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη + 2 κ.σ. κανέλα).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Αν η ζύμη μαλακώσει κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, βαλ’ την στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.
  • Απόλαυσέ τα ζεστά για τη μέγιστη απόλαυση.
  • Τα ντόνατς διατηρούνται αφράτα για 1-2 ημέρες.
  • Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά, Με Αλεύρι, Στο Τηγάνι

Λέξεις-κλειδιά: Donuts, Μήλο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top