Ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μοναδικά τηγανιτά συκωτάκια που συνοδεύονται από έναν αρωματισμένο με άνηθο πουρέ πατάτας!
PrintΣυκωτάκια μοσχαρίσια με πουρέ πατάτας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 300+150 ml γάλα
- 1 κιλό πατάτες
- 100 γρ. αλεύρι
- Λάδι
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα σκόνη
- χυμός από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε σε κυβάκια το συκώτι και το βάζουμε σε ένα μπολ με 300ml γάλα να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό να βράσουν για 15-20 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα συκωτάκια από το γάλα και τα αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα συκωτάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, την πάπρικα και τον χυμό από το λάιμ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και αναμιγνύουμε στο μπολ και τα τηγανιτά συκωτάκια.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με 150ml γάλα, το βούτυρο και τις πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στον πουρέ, ανακατεύουμε καλά.
- Έτοιμο. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ίση ποσότητα από το μείγμα με τα συκωτάκια και τον αρωματισμένο πουρέ. Καλή σας όρεξη!
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Βαλκανική
Λέξεις-κλειδιά: Γάλα, Κρεμμύδι, Μοσχάρι, Πατάτες, Συκώτι
Σχόλια 0