Το φιλέτο σολομού με πιπεριές και ντομάτες είναι ένα ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για όλους. Είναι φτιαγμένο με υγιεινά συστατικά με λίγες θερμίδες . Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα οικογενειακό γεύμα ή δείπνο. Μικροί και μεγάλοι θα ευχαριστηθούν τη μοναδική του γεύση. Δείτε πώς να φτιάξετε τη συνταγή εύκολα και γρήγορα!
PrintΦιλέτο σολομού με πιπεριές και ντομάτες
- Συνολικός χρόνος: 40΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φιλέτο σολομού (500 γρ.)
- 4 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 λεμόνι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Μείγμα μυρωδικών για ψητά (Herbes de Provence)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πριν ξεκινήσετε, ανάψτε το φούρνο στους 230 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους τους. Τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το μείγμα μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας.
Στεγνώστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα για ψητά.
Βγάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες από το φούρνο και τοποθετούμε τον σολομό στο κέντρο του ταψιού. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για δέκα λεπτά ακόμα.
Έτοιμο, κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και το βάζουμε στο ταψί, σερβίρουμε.
- Προετοιμασία: 15΄
- Εκτέλεση: 25΄
Λέξεις-κλειδιά: Φιλέτο σολομού, Πιπεριές, Ντομάτες
Σχόλια 0