Μια λαχταριστή συνταγή για κοκκινιστό μπούτι κουνελιού με λεβάντα και δεντρολίβανο, μαγειρεμένο μπρεζέ, που σίγουρα θα ενθουσιαστούν οι καλεσμένοι σας!
PrintΚοκκινιστό μπούτι κουνελιού με λεβάντα και δεντρολίβανο
- Συνολικός χρόνος: 1 h 40 min
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 ml (1/2 κ.γ.) ελαιόλαδο
- 15 ml (1 κ.σ.) βούτυρο
- 4 μπούτια κουνελιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ξηρό λευκό κρασί
- 250 ml (1 φλιτζάνι) ντομάτες κονσέρβας κονκασέ
- 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμό βοδινού
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 ml (1/2 κ.γ.) λεβάντα
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα σκεύος (γάστρα ή σωτέζα) ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κουνελιού και τα ροδίζουμε.
- Αφαιρούμε τα μπούτια του κουνελιού και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, σβήνουμε με λευκό κρασί και μειώνουμε τη φωτιά κατά τα δύο τρίτα. Επαναφέρουμε τα μπούτια του κουνελιού.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προσθέτουμε στο σκεύος τις ντομάτες κονκασέ, το ζωμό βοδινού, τα μυρωδικά και τη λεβάντα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε τα μπούτια από το σκεύος και αφήνουμε το υγρό να μειωθεί για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Περνάμε τη σάλτσα που έχει μείνει από ένα σουρωτήρι. Τοποθετούμε τα μπούτια κουνελιού σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 80΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά, Φούρνου
Σχόλια 0