Αν ψάχνετε για μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για ένα μεσημεριανό γεύμα, νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη. Αυτό το σπανάκι φούρνου με χαμηλούς υδατάνθρακες μπορείτε αφού κρυώσει να το κόψετε σε κομμάτια και να το διατηρήσετε στο ψυγείο, είναι εξίσου νόστιμο και τις επόμενες μέρες!
PrintΣπανάκι με διάφορα τυριά στο φούρνο
- Συνολικός χρόνος: 45΄
- Μερίδες: 12 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο)
- 8 μεγάλα αυγά
- 500γρ. τυρί cottage
- 2 φλιτζάνια τυρί φέτα θρυμματισμένη
- ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 3 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
-
Στρώστε ένα ταψί 32 εκ. x 25 εκ. με λαδόκολλα.
-
Ξεπαγώστε το σπανάκι και στη συνέχεια στραγγίστε το να φύγει η υγρασία.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το τυρί κότατζ, τη θρυμματισμένη φέτα και την παρμεζάνα.
-
Προσθέστε το στραγγισμένο σπανάκι και αλατοπιπερώστε, καθώς και το σκόρδο σε σκόνη και το μπούκοβο.
-
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και από πάνω προσθέστε κι άλλη φέτα (προαιρετικά).
-
Τοποθετείστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να δέσει το μείγμα.
-
Αφού βγάλετε το ταψί από το φούρνο αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε σε μερίδες.
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 25΄
- Κατηγορία: Φούρνου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Μερίδα
- Θερμίδες: 132 kcal
- Σάκχαρα: 2 g
- Νάτριο: 1087 mg
- Λιπαρά: 4 g
- Κορεσμένα λιπαρά: 2 g
- Trans λιπαρά: 0,01 g
- Υδατάνθρακες: 5 g
- Φυτικές ίνες: 0,1 g
- Πρωτεΐνη: 18 g
- Χοληστερόλη: 146 mg
Λέξεις-κλειδιά: Σπανάκι
Σχόλια 0