Ιδιαίτερο και μοναδικό φαγητό που μαγειρεύεται στην Κύπρο. Ξεχωρίζει για τα πλούσια αρώματα, και τον προσεγμένο τρόπο παρασκευής και παρουσίασής του.
Print

Κουνέλι αρωματικό
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μικρό κουνέλι κομμένο σε 6-7 κομμάτια
1 κρεμμύδι
4 καρότα
Λίγο σέλινο
1 μπολ με αλεύρι
Μοσχοκάρυδο (ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού)
½ φλιτζάνι κονιάκ
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 φέτες ψωμί κομμένο σε κομμάτια 4Χ4 εκ.
Αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι, το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και το πασπαλίζουμε καλά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το κουνέλι στην κατσαρόλα. Μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κονιάκ και τον χυμό από πορτοκάλι.
Βάζουμε νερό, μέχρι να καλύψει όλο το φαγητό, τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν.
Όταν είναι πλέον έτοιμο, βάζουμε τα καρότα, το σέλινο και το λίγο ζουμί που έμεινε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένας αρωματικός χυλός.
Αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα από το κουνέλι και αναμειγνύουμε τη σάλτσα μαζί με το κρέας.
Τηγανίζουμε τα ψωμάκια και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το πολύ λάδι με χαρτί κουζίνας.
Αφού ετοιμαστούν, βάζουμε πάνω τους το μείγμα κουνέλι-σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Λέξεις-κλειδιά: Κουνέλι
Σχόλια 0