Το mozzarella in carrozza είναι ένα ιταλικό τηγανητό σάντουιτς που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καμπανία, αν και τρώγεται σε διάφορα μέρη της Ιταλίας. Το σάντουιτς φτιάχνεται από φέτες ψωμιού (ελαφρώς μπαγιάτικο) χωρίς κόρα, τυρί μοτσαρέλα, αλεύρι, φρυγανιά και αυγά, μερικοί χρησιμοποιούν και γάλα.
Αυτό το σάντουιτς εφευρέθηκε από νοικοκυρές στη Νότια Ιταλία που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη μοτσαρέλα και το μπαγιάτικο ψωμί. Σήμερα, η δημοτικότητά του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας και είναι δημοφιλές ακόμη και σε μερικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.
Τηγανητό σάντουιτς mozzarella in carrozza
- Συνολικός χρόνος: 15΄
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 (125 γρ.) φρέσκια μπάλα μοτσαρέλας
- 6 τετράγωνες φέτες ψωμιού (χωρίς την κόρα)
- ½ φλιτζάνι (60 γρ.) αλεύρι
- 2 αυγά (χτυπημένα)
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι & πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ετοιμάστε 3 μπολ αρκετά μεγάλα ώστε να χωρούν τα σαντουιτσάκια.
- Βάζουμε το αλεύρι στο πρώτο μπολ, τα χτυπημένα αυγά στο δεύτερο μπολ και την τριμμένη φρυγανιά στο τρίτο μπολ.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 6 φέτες και την στραγγίζουμε. Απλώνουμε τις φέτες σε απορροφητικό χαρτί και τις πιέζουμε να φύγει η υπερβολική υγρασία.
- Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και κόβουμε κάθε φέτα διαγώνια στη μέση ώστε να έχουμε 12 τρίγωνα.
- Φτιάξτε 6 τριγωνικά τοστάκια με τις φέτες ψωμιού και την μοτσαρέλα, πιέστε τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους για να μην διαρρεύσει η μοτσαρέλα μόλις μπει στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε.
- Βάλτε κάθε σαντουιτσάκι στο αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.
- Στη συνέχεια βουτήξτε τα στο αυγό, φροντίζοντας ώστε κάθε πλευρά να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένη από το αυγό.
- Τέλος, βάλτε κάθε σάντουιτς απαλά μέσα στη φρυγανιά ώστε να επικαλυφθούν από όλες τις πλευρές. Εάν χρειάζεται επαναλάβετε τη διαδικασία για να βεβαιωθείτε ότι η μοτσαρέλα δεν θα διαρρεύσει καθώς τηγανίζεται στο λάδι.
- Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά (το τηγάνι σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να τηγανίζετε 2 τρίγωνα τη φορά).
- Τηγανίζουμε κάθε τρίγωνο μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Αφού ροδίσει το σάντουιτς και από τις δύο πλευρές, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι αν θέλετε και απολαύστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά!
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 5΄
- Κατηγορία: Σάντουιτς – Burgers, Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Ιταλική
Σχόλια 0