Το φρικασέ με αυγολέμονο είναι ένα από τα κατ᾿ εξοχήν παραδοσιακά, Ελληνικά φαγητά και είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι. Το φρικασέ όμως με σαλιγκάρια κάνει το γεύμα μοναδικό που σίγουρα θα δώσει μια πιο ιδιαίτερη νότα στο τραπέζι σας!
PrintΣαλιγκάρια φρικασέ με αυγολέμονο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φρέσκα σαλιγκάρια (450γρ.)
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ. άγρια χόρτα
- 400 γρ. σταμναγκάθι
- 400 γρ. αντίδια
- 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ ματσάκι άνιθο
- 1 φακελάκι κρόκος κοζάνης σε σκόνη
- 3 φρέσκα αυγά
- 3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα, το σταμναγκάθι και τα αντίδια. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τα ζεματάμε για 5 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε για 15 λεπτά με μια πρέζα αλάτι. Αλλάζουμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Τώρα βάζουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα χορταρικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα σαλιγκάρια.
Εν τω μεταξύ στίβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Παίρνουμε μισό φλιτζάνι από το ζουμί της κατσαρόλας και διαλύουμε μέσα τον κρόκο Κοζάνης. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το λεμόνι.
Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μίγμα του λεμονιού με τα αυγά μέχρι να ζεσταθεί για να μην κόψει όταν θα πέσει στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ζουμί με τον κρόκο και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα σαλιγκάρια και τα χόρτα. Ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Σαλιγκάρια
ΠΗΓΗ www.fereikos.com/el/σαλιγκαρια-φρικασε/
Σχόλια 0