Η Γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι μια σούπα που βασίζεται συνήθως σε ζωμό κρέατος και κρεμμύδια, και συχνά σερβίρεται gratinéed με κρουτόν ή με φέτες ψωμιού καλυμμένες με λιωμένο τυρί που επιπλέουν από πάνω.
Print

Γαλλική κρεμμυδόσουπα
- Συνολικός χρόνος: 40΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 25 γρ. βούτυρο
- 6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- λίγο θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 Ltr ζωμός βοδινού
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- ½ μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 1 μαϊντανός, για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
- Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα κρεμμύδια αυτό θα διαρκέσει 20-25 λεπτά περίπου. Αν αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε λίγο νερό.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Εντωμεταξύ κόβουμε σε φέτες τη μπαγκέτα, τις βάζετε σε ταψί του φούρνου και από πάνω πασπαλίζουμε τη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω (ή στο πλάι) προσθέτουμε τις ξεροψημένες τυρένιες φέτες.
- Πασπαλίζουμε τη σούπα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
- Κουζίνα: Γαλλική
Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι
Σχόλια 0