Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Η Γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι μια σούπα που βασίζεται συνήθως σε ζωμό κρέατος και κρεμμύδια, και συχνά σερβίρεται gratinéed με κρουτόν ή με φέτες ψωμιού καλυμμένες με λιωμένο τυρί που επιπλέουν από πάνω.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαλλική κρεμμυδόσουπα


  • Συνολικός χρόνος: 40΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • λίγο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 Ltr ζωμός βοδινού
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 1 μαϊντανός, για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι.
  2. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα κρεμμύδια αυτό θα διαρκέσει 20-25 λεπτά περίπου. Αν αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας προσθέτουμε λίγο νερό.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Εντωμεταξύ κόβουμε σε φέτες τη μπαγκέτα, τις βάζετε σε ταψί του φούρνου και από πάνω πασπαλίζουμε τη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Βάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω (ή στο πλάι) προσθέτουμε τις ξεροψημένες τυρένιες φέτες.
  6. Πασπαλίζουμε τη σούπα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
  • Κουζίνα: Γαλλική

Λέξεις-κλειδιά: Κρεμμύδι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top